OuR BIG dAY

Daisypath Wedding tickers

Friday, September 9, 2011

RAYAKU, RAYAMU JUA

Ok, entry for today mengisahkan tentang budak2 yang masih comel lagi cute walaupun semua sudah berumur 23 and 22 tahun…so, nak story sikit apa yang telah terjadi pada hari raya ke 3 bila jalan raya dan SERANG rumah orang beramai-ramai ye…wahahaha…

Tiap-tiap tahun, kami kanak-kanak riang semestinya akan berhari raya beramai-ramai dan SERANG rumah orang (dengan niat kalo buleh nak bolot angpau, hihihhihi)..so dengan kata sepakat, raya tahun ni kitaorng memilih hari raya ke 3 untuk menziarahi sahabat handai…

Dan, apa yang kita buat??mcam2 you…tapi, tidak ketinggalan semestinya ke MCD, walaupun dah tengah malam sambil embun turun seperti salji, hasrat tersebut tetap dicapai beramai-ramai, and gaining weight pun beramai-ramai jugak la, hehe..


INILAH KAMI


Fatin, Nurlina and Ziemah


Jun and sI dIA


mEREKA


Remy and Nurlina


Ziemah and Fatin

And tyme yang tak dapat di lupakan adalah (drum rolll)

TADAAAAAA…..

video

video

Si dia sempat berjamming and for the first tyme, diri ini mendengar suara bakal suami bernyanyi-nyanyian dengan hati girang riang ria di hari raya….(bercerita sambil melalut di sana sini,hihihi)

And for me it WOWW… Jatuh cinta buat yang kesekian kalinya…heheheh…nak request lagu buleh??

Semuanya yang terjadi untuk hari ini dah TAMAT… (tersenyum2 malu teringat si dia sebut nama ku waktu nyanyi-nyanyi tadi,tapi tak sempat mengabdikan kenangan itu, tapi sempat mengabdikan di HATI ku,hihihhi)

Wednesday, September 7, 2011

MooDY ( * _ * )

Laut mana yang tidak pernah di landa ombak, perumpamaan yang sesuai untuk sebuah hubungan waima untuk sebuah hubungan yang belum tentu hala tujunya, sebagai pasangan kekasih contohnya...herm, segalanya sukar untuk difahami...and malam ini, terasa nak luahkan semuanya, segalanya yang ada terbuku di dalam hati seorang yang bernama wanita di bumi ALLAH ini..walaupun tidak semua yang akan di kongsi kan, cukuplah sekadar pelampias perasaan sakit hati yang bergelora dalam jiwa, cukup untuk memuaskan hati sendirian..

"JEALOUSY IS WOMEN BORN NATURE"

memang perempuan tidak akan dapat dipisahkan dengan rasa cemburu dalam diri dan begitu jugalah diri ini...Seorang perempuan yang benar2 sygkan hubungan yang telah dibina teguh akan sanggup melakukan apa sahaja yang termampu untuk mempertahankn hubungannya tanpa gentar dan rasa takut... memang ada segelintir yang pernah merasa hubungan goyah gara-gara wujud org ketiga dalam hubungan..memang kalau bertepuk sebelah tangan memang tak menjadi, tetapi semua maklum, sifat lelaki yang tak tahan godaan..dan kali pertama digoda insyaallah dapat bertahan dan ada juga kali pertama dah tumbang, kali kedua msh lagi bertahan, tapi kali ketiga dan seterusnya??wallahualam...

Dan Kepada perempuan yang PERNAH>SEDANG>ATAU BERNIAT nak meruntuhkan hubungan atau masjid yang dah dibina oleh wanita lain, cepat2lah bertaubat dan buang perangai yang tak sepatutnya wujud itu...

SANGGUPNYA SEORANG WANITA LAIN MELIHAT SEORANG WANITA LAIN MENANGIS KESEDIHAN MELIHAT HUBUNGAN YANG DI BINA HANCUR BERKECAI, YA ALLAH, DI MANA HARGA DIRI WANITA YANG MENGANIAYA WANITA LAIN TERSEBUT... sanggupnya kaum sejenis kita melihat kemusnahan hubungan kaum kita??? astarfirullahalazim, subhanaallah...

Memang, sesiapa yang berada di pihak yang benar akan berakhir dengan kebenaran..hanya yang merasa akan tahu kesakitan sebenar seorang wanita yang di musnahkan oleh kaum sejenisnya sendiri...

Alhamdullilah, setelah segalanya pahit, manis, sakit hati kecewa dan macam2 lagi yang di lalui dalam hubungan kami, tetapi kami tetap ditakdirkan untuk bersama...walaupun belum sah bergelar suami isteri tetapi ya insyaallah satu hari nanti akan termakbul doa2 ini dan hanya dengan ketentuan NYA sahaja hubungan ini akan terpisah..walaupun sakit di telan, walaupun pahit di rasakan, alhamdullillah, si dia tetap kembali kepada diri ini dan tetap sama-sama mempertahankan hubungan yang sudah bertahun-tahun bersulam indah... ALHAMDULLILLAH YA ALLAH...

PIHAK YANG BENAR INSYAALLAH AKAN SELALU BENAR...
HATI YANG PERNAH LUKA, LUKANYA BOLEH SEMBUH, TETAPI PARUTNYA AKAN MENINGGALKAN BEKAS YANG DALAM...MEMAAFKAN MEMANG SENANG, TETAPI BUKAN MELUPAI...

so walaupun some people think that I'm "BITCH", kerana cuba untuk pertahankan hubungan ini, p alhamdullilah, ALLAH MAKBUL kan semua yang diharapkan… this “BITCH” sanggup lakukan apa sahaja untuk pertahankan hubungan yang dah terbina sekian lama ini and for your information, si dia tetap milik ku walauapapun terjadi…

FOR THOSE yang menuding jari kepada diri ini, you belum merasa apa yang diri ini rasakan, and just imagine yourself if you are in my shoes, what do you do???What do you think???

Kepada wanita-wanita yang PERNAH>SEDANG>ATAU BERNIAT nak memusnahkan hubungan orang lain, ingatlah HUKUM KARMA WUJUD

WHAT GOES AROUND COMES AROUND, SO WATCH OUT, COMING SOON YOUR TURN...

Tuesday, September 6, 2011

WaRna WaRni AiDILfiTri

Belum terlambat untuk diri ini mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN to all my friends yang jauh mahupun dekat..maaf segala kesalahan, terkasar bahasa, termakan terminum dan segala2 'ter' yg scr sengaja mahupun tak sengaja...SOORRRRYYY bebanyak-banyak ye...

This year raya memang BESTTTT GILLLERRR lah... seperti yang semua sedia maklum, rya TAHUN PERTAMA as TUNANGAN org(mood skema la pulak)... O.M.G, mimpi di siang hari rasanya tak sangka dh jadi tunangan org..wahahaaah...tahun depan jadi apa ek??heheheeh..insyaallah jika jodoh berpanjangan..amin..

And seperti biasa "LETS THE PICTURES STORY EVERYTHINGS"(ayat yg memg sedia ada setiap kali post entry... (",)

*First Day sungkey BersaMa*


LOVE HIM


Yummy


suka tengok si dia makan :)


*First Day RAya*


Abaikan muka yang tak seberapa ini..hehee...


Baru 1st day raya and I'm already gaining my weight...huhuhu


*Third Day Raya*


Orange


BerJarah di Rumah Nek Wa


Sempat Makan di SCR, kelaparan :) mummy and sista


My Bro and Me


Kantoi Angpau dalam poket..hihihih


Touch up sikit :)


*Forth Day Raya*


Oh gosh, only this single picture on forth day raya, kelelahan selepas balik beraya di KPG TANJUNG APONG


Rumah KAK JIE


*Fifth Day RAya*


Warna Wajib for this past 2 to 3 years :) WE LOVE RED


Again :)


ok, This is ME


This men is MINE


my Favorite


With our son..opssss..hihihihi


Me and HIM my Love


OKK...muka kami di sana sini


mCD'ing' satu kemestian


*Six Day Raya*


Merdeka raya :)


Aktiviti di malam hari, Topspot :)


Sweet and Sour fish


Suntun kicap


mamam bebenar hubby


langsai semuanya


*SEven Raya*


Baju biasa dah


mcD'ing" again


Loving couple cake


He love cake, just like me..ngeee


he always make me SMILE


Midnight show, FInal Destination, here we come...


*Eight raya*


The picture that we capture Today, and after this, seorng di kuchg, seorg di miri..huhuhhuuh...si dia balik ke miri..

I MISS YOU HUBBY